techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Quark Systems Placement Paper


21) Which of the following is not true:
A) Milk is drunk in the red house
B) Italian lives in the blue house
C) The Spaniard lives in a corner house
D) The Italian lives next to Spaniard.
Ans. D
Directions for Questions Nos: 22 to 23
Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.
22) You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,”Which road will take me to the village?”
Ram says,”I never speak to strangers. I am new to this place”
Laxman says,”I am married to Lila. Take the left road”.
Lila says,”I am married to ram. He is not new to this place”
Which of the following is true?
A) Left road takes you to the village
B) Right road takes you to the village
C) Lila is married to laxman
D) None of above
Ans. A.

Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this means that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.

23) You find that your boat is stolen.You question three inhabitants of the island and they reply as follows:
John says,”I didn’t do it. Mathew didn’t do it”
Matthew says,”I didn’t do it. Krishna didn’t do it.”
Krishna says,”I didn’t do it .I don’t know who did it.”
Who stole your boat?
A) John
B) Matthew
C) Krishna
D) None of them.
Ans. B
Matthew said he didn’t know who did it, but he also said he didn’t do it, which means he knows who did it, which means his second statement is false, which means his first statement is true…
Directions for question nos 24-25: There are five trains A, B, C, D and E that run between the following stations:
Bombay and Pune
Calcutta and Bombay
Pune and Goa
Goa and Bombay
Pune and Calcutta
Trains A and D do not go to Bombay, B&C do not go to Calcutta and C & D do not touch Goa.

24) Train E goes from………… to………… and vice-versa

A.Pune and Calcutta
B.Bombay to Goa
C.Bombay to Calcutta
D.Goa to Pune.
Ans. C

25) Which train runs between Calcutta and Pune?
A) A
B) B
C) C
D) D
Ans. D

COMPUTER AWARENESS

26) The device that can transform digital data into analog data is called a
a)transformer
b)network
c)carrier
d)modem
Ans. d

27) Following is true about the IP of a machine
a) It is 48-bit and will always be unique around the world.
b) It is 48-bit and is not necessarily be unique around the world.
c) It is 32-bit and will always be unique around the world.
d) It is 32-bit and is not necessarily be unique around the world.
Ans. c

28) A machine having 64MB memory runs a executable which is 300MB on disk. This is achieved by:
a) Use of FAR pointers
b) Page swapping.
c) Save some variables on another machine on network.
d.) Cannot be run on the machine.
Ans. b

Page No :   1         2         3         4         5

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.