techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Cisco Placement Papers 


5.How is memory management done in Win95
Ans. Through paging and segmentation

6.What is meant by polymorphism
Ans. Redfinition of a base class method in a derived class

7.What is the essential feature of inheritance
Ans. All properties of existing class are derived

8.What does the protocol FTP do
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification

9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol
Ans. Connection oriented

10.Why is a gateway used
Ans. To connect incompatible networks

11.How is linked list implemented
Ans. By referential structures

12.What method is used in Win95 in multitasking
Ans. Non preemptive check

13.What is meant by functional dependency

14.What is a semaphore
Ans. A method synchronization of multiple processes

15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
Ans.( ) , ++, /

16.Preorder of A*(B+C)/D-G
Ans.*+ABC/-DG

18. B-tree (failure nodes at same level)

19. Dense index (index record appers for every search -key in file)

20.What is the efficiency of merge sort
Ans. O(n log n)

21.A program on swaping ( 10,5 )was given (candidate cannot recollect)

22.In which layer are routers used
Ans.In network layer

23.In which layer are packets formed ( in network layer )

24.heap ( priority queue )

25.copy constructor ( constant reference )

26.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior --
Bubble sort,merge sort,heap sort,exchange sort
Ans. Heap sort

27.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder
Ans.Inorder

28.What are device drivers used for
Ans.To provide software for enabling the hardware

29. Irrevalent to unix command ( getty)

30.What is fork command in unix
Ans. System call used to create process

Page No :  1        2        3        4        5        6        7

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.